Bir ürünün orijinal olduğunu nasıl anlarız?
Ürünün ön yüzünde logo, ürün adı, ambalajın litre sayısı, ürün açıklaması, viskozite sınıfı ve QR kodu bulunmalıdır. (Etiketteki QR kodu üretim sürecinde kullanılır ve tüketiciye bilgi verme amaçlı değildir.)
ÜTS kayıtlı ne demek?
ÜTS sertifikası, Sağlık Bakanlığı Ürün Takip Sistemi (ÜTS) üzerinden yapılan ürün kayıtlarını doğrulayan bir belgedir. Bakanlığa bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2018 yılında başlattığı elektronik platformla tıbbi cihaz üreticilerinin ürünlerini kayıt altına almaya ve takip etmeye başladı.
Kozmetik ürün orjinallik sorgulama nasıl yapılır?
Kozmetik ürünlerinin orijinal olup olmadığını anlamak için ÜTS web sitesine giriş yapılması gerekmektedir. “Bilgi Bankası” butonuna tıkladıktan sonra sorgulamak istediğiniz ürünün barkod kodunu girmeniz gerekmektedir. Sorgula butonuna bastıktan sonra kısa sürede sonuçlara ulaşmanız mümkündür.
ÜTS’de ürün nasıl sorgulanır?
ÜTS’ye kayıtlı kullanıcınızla sisteme giriş yapabilirsiniz. ÜTS’ye kayıtlı ürün ve firma bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Birkaç saniye içinde e-devlet kapısına yönlendirileceksiniz ve e-devlet üzerinden giriş yapabileceksiniz. Başarılı bir şekilde giriş yaparsanız ürün takip sistemi otomatik olarak kurulacaktır.
ÜTS birincil ürün numarası nedir?
Birincil ürün numarası olarak tanımlanan bilgi aslında UTS barkod bilgisidir. UTS kaydı için kullanılan tıbbi cihaz barkodları GS1 sistemiyle uyumludur. Bu sistem Avrupa ülkelerinde tanınmaktadır.
Orjinallik kodu nerede yazar?
Bu barkod numarası ayakkabı kutusu ve etiketlerinin üzerindedir. Barkod numarasının doğru olup olmadığını markanın resmi web sitesinden kontrol edebilirsiniz.
ÜTS hangi ürünler?
Ürün Takip Sistemi (ÜTS) için kayıt işlemleri iki temel ürün grubu için yapılır. Aslında ÜTS’nin varoluş sebebi şudur: tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünler. Bu iki ürün grubu dışındaki ürünler ÜTS’ye kaydedilmez ve kaydedilemez.
Uts’de kayıt altina alindi ne demek?
Ürün Takip Sistemi Nedir? Ürün Takip Sistemi (ÜTS), ülkemizde üretilen veya ithal edilen kozmetik ürünlerinin kayıt altına alınmasını ve bu ürünlere ilişkin etkin piyasa gözetimi ve denetim faaliyetlerinin yürütülmesini sağlayan bir kayıt ve takip sistemidir.
ÜTS kaydını kim yapar?
ÜTS’ye başvurular e-imza ile yapılabilmektedir. ÜTS kaydını kimler yapar; Değişiklik Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığı tarafından yapılmaktadır.
ÜTS’de kayıtlı olmayan ürün ne demek?
Ürünün ÜTS kaydı markanın inisiyatifindedir. Marka ürününü tescil etmediği sürece hiçbir sonuç alınamaz. Ürünün tescil edilmemesi orijinal ürün olmadığı anlamına gelmez. Ürünün tescil edilmediğini belirtir.
Orijinallik takip sistemi nedir?
Orijinalliği şüpheli ürünlerin satışa sunulmasını önlemek amacıyla belge talep ediyor, sistemde kayıtlı belgelere ön belge kontrol süreçleri uyguluyor ve ön belge kontrol süreçlerinden geçemeyen ürünlerin sisteme girmesini engelliyoruz.
Kozmetik ürünün seri numarası nerede yazar?
-Ürünün kendisinde: Birçok ürünün seri numarası etikete basılı veya kazınmış halde bulunur. Bu, ürünün alt veya arka tarafında bulunabilir. -Ürün belgelerinde: Seri numarası ürün kılavuzunda veya ürünle birlikte verilen ayrı bir kartta bulunabilir.
Bir ürünün orijinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Bandroll taraması yapılır. Gelir İdaresi Başkanlığı, tüketiciler için GİB Bandrolllü Ürün Takip Sistemi (BÜİS) mobil uygulamasını geliştirdi. Bu, tüketicilere bandroll veya kodu kullanarak akıllı telefonlarından ürün hakkındaki bilgileri ve sisteme kayıtlı bir ürün olup olmadığını kontrol etme olanağı sağladı.
ÜTS numarası kaç haneli?
UDI (Unique Device Identification) standardına göre GS1 barkod alanı 14 hane uzunluğunda olduğundan ÜTS’ye kaydedilecek barkodların sabit 14 hane uzunluğunda olması gerekmektedir.
Vitaminlerin orijinalliği nasıl sorgulanır?
1-Gıda takviyelerinin orijinalliği nasıl kontrol edilir? Ürünün “Gıda Takviyesi Onay Numarası”nı GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi) web sitesindeki bağlantıya tıklayarak kontrol edebilirsiniz.
Bir ürünün doğal olduğunu nasıl anlarız?
“Doğal” terimi, tek bir bileşenden oluşan (katkı maddeleri, tatlandırıcılar vb. dahil olmak üzere ek bileşenler olmadan), fiziksel, enzimatik veya mikrobiyolojik işlemler dışında herhangi bir işleme tabi tutulmamış ve bitkilerden, alglerden, mantarlardan, hayvanlardan, mikroorganizmalardan veya minerallerden elde edilen bir ürünü ifade eder. Daha fazla makale…•20 Mart 2020
Barkod nereden sorgulanır?
E-Devlet mobil uygulamasındaki barkodlu belge doğrulama özelliği, belge üzerindeki QR kodunu okutarak belgelerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulamanızı sağlar.
Bir ürünün nereye ait olduğunu nasıl anlarız?
Bir ürünün hangi ülkeye ait olduğunu üzerindeki barkodun ilk üç rakamından anlayabilirsiniz.
Barkod nasıl okutulur?
Google Kamera’yı açın. Bir tarama seçeneği seçin: Google’ın Kamera uygulamasında QR modunda tarama yapmak için QR simgesine dokunun ve kameranızı bir QR koduna doğrultun. Kameranızı varsayılan fotoğraf modunda taramak için bir QR koduna doğrultun.