Hamur dolazı nasıl yapılır?
İç harcı nasıl hazırlanır: İncecik doğranmış soğanları bir tencerede yağda kavurun. Kıyma veya kızarmış eti ekleyip biraz daha karıştırın. Son olarak bulgur ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar kesilir, açılır, hazırlanan iç harcı ile doldurulur ve kapatılır.
Dolaz neden yapılır?
Buna bir nevi un helvası da diyebiliriz. Genellikle balla tatlandırılır ama evinizde bal yoksa üzerine reçel gezdirerek veya şeker serperek de lezzetli bir dolaz yapabilirsiniz.
Samsades tatlısı nedir?
Samsades, bir tür şerbetli tatlıdır. İzmir’in Seferihisar ilçesinde gerçekleşir. Muska şeklinde bir tatlıdır. Hamura yoğurt, tarçın ve şeker eklenerek kızartılarak yapılır.
Dudove tatlısı nedir?
Boşnak Şekerparesi olarak da adlandırılan Dudove tatlısı, Şekerpare tatlısına hem görünüm hem de tat olarak çok benzemektedir. Özellikle kalabalık sofralarda ikram edilen bu tatlı, fıstık ve fındıkla zenginleştirilmiştir.
Dolaz hangi yöreye ait?
DOLAZ – Nevşehir. Bir çeşit tatlıdır. Yumurta, un ve su işlenerek lapa haline getirilir.
Nevşehir’in hangi tatlıları meşhur?
Nevşehir yöresine ait haside tatlısı1. Mayıs 2017
Dolaz peyniri nasıl yapılır?
Dolaz (Tort) peyniri, ülkemizin Akdeniz bölgesinde Isparta ve çevresinde üretilen koyun, keçi ve inek sütlerinden yapılan beyaz peynirlerin suyunun uzun süre pişirilip soğutulması ve süzülmesiyle elde edilen koyu veya açık kahverengi renkte bir peynirdir.
Haside tatlısı nedir?
Farklı bölgelerde haside, ekşi veya kofterlik olarak bilinen bu lezzetli tatlı, temel olarak pekmez jölesinden yapılır. Cevizli sosisin tatlı versiyonu olarak da tanımlanabilir. Çok hafif ve çok lezzetli. Daha önce hiç denemediyseniz, bu tarifin size yardımcı olmasına izin verin ve deneyin.
Dünyanın ilk tatlısı nedir?
Besin değeri yüksek olması nedeniyle binlerce yıllık geçmişiyle Türk lezzetleri arasında geleneksel bir değer haline gelen aşure, efsanevi tarihi ve temsil ettiği kültürel kodlarıyla BBC tarafından “dünyanın en eski tatlısı” olarak tanımlanmıştır.
Malaga tatlısı nedir?
Lezzetiyle büyüleyen Malaga pastası, adını İspanya’nın güzel sahil kenti Malaga’dan alıyor. Badem unu, yumurta, şeker ve Malaga şarabı gibi özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanıyor. Pastanın lezzetli dokusu, içindeki Malaga üzümleri ve kuru üzümlerle buluştuğunda ortaya eşsiz bir tat çıkıyor.
Selanik tatlısı nedir?
Selanik ile özdeşleşen bu tatlı, göç ülkelerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Türkiye’de ise ağırlıklı olarak Trakya’da tüketilmektedir. İçerisinde bulunan Hindistan cevizi sayesinde mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Ana malzemeleri un ve Hindistan cevizi olan Selanik tatlısı farklı versiyonlarda sunulabilmektedir.
Butka tatlısı nedir?
Anadolu mutfağının en eski ve en lezzetli tatlılarından biri olan Butka, yumuşak dokusu ve enfes aromasıyla her damağa hitap eden, pirinç, süt ve şekerden yapılan bir tatlıdır. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tatlı, özel günler veya misafirlerinizi ağırlamak için ideal bir seçimdir.
Arap tatlısı nedir?
Antalya bölgesinde çok sevilen ve tüketilen Arap Kadayıfı, Türkiye’nin bazı bölgelerinde “Taş Kadayıf” veya “Yassı Kadayıf” olarak da bilinen bir tatlı türüdür. Arap Kadayıfının hazırlanması hamurun yapılmasıyla başlar. Bu hamur, irmik unu, sıcak su ve maya karıştırılarak yapılır.
Polka tatlısı nedir?
Polka kekte bu hamur, siyah kadife kekle doldurulur. Siyah kadife kek, kakao, sirke ve kabartma tozundan yapılan yumuşak ve yoğun kıvamlı bir kektir. Polka kekin tadını tamamlayan bir diğer unsur da çikolata sosudur. Bu sos, bitter çikolata, süt ve şekerden yapılır ve kekin üzerine dökülür.
Ağrıyan yere hamur nasıl yapılır?
Vücudun yaralı kısmına yağlı hamur veya çiğ et sarılır. Ekmek çiğnenir ve sarılarak vücuttaki darbe veya düşme sonucu oluşan morluklar ve yaralar iyileştirilir. Morluklar, burkulma ve incinmeler sonucu oluşan ağrı ve şişliklerin tedavisinde hamur, yaralı, ağrıyan ve şişmiş bölgeye sarılır.
En kolay hamur nasıl yoğurulur?
Un, su, tuz ve maya bir hamur yapmak için kullanılır. Hamuru yumuşak, esnek ve pürüzsüz hale gelene kadar yaklaşık 15 dakika yoğurun. Yoğurma süresi ne çok kısa ne de çok uzun olmalıdır. Hamur en sert haline ulaştığında, yeterince yoğrulmuş demektir.
Hamur işleri nasıl taze kalır?
İstediğiniz zaman ısıtarak tüketebilirsiniz. Oda sıcaklığında birkaç gün taze kalmasını istiyorsanız, dinlenme süresi boyunca üzerini hafif nemli bir bezle örterek dinlendirin. Bu şekilde dinlendirilirse daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır.
Hamur yapışmaması için ne yapılır?
Hamurun yapışmasını önlemek için ellerinizi ve çalışma yüzeyini hafifçe yağlayın. Hamuru yoğurmak yerine katlama ve vurma tekniğini kullanarak güçlendirin. Hamuru birkaç kez katlayıp vurduktan sonra 10 dakika dinlendirin. Bu işlemi iki kez deneyin; yapışkanlığı azaltmaya yardımcı olur.