İçeriğe geç

Sahre Etmek Ne Demek

Sahre ne anlama gelir?

Sözlük anlamı “kırsal dünya” olan sahre; evde veya gidilen yerde hazırlanan yemeklerin yenildiği, oyunların oynandığı, kaliteli zaman geçirilen kırsala yapılan gezilerdir.

Sahre ne demek TDK?

Sahre isminin anlamı: Kaya, kütle.

Sahre ne demek Gaziantep?

“Manzara, ova, çöl” anlamına gelen “Sahra” sözcüğü, Gaziantep ve Kilis ağızlarında “Sahre”ye dönüşmüştür.

Sahreye ne demek?

Gaziantep’te kırda yürüyüşe “sahre”; kır turuna çıkmaya da “tarlaya gitme” veya “toprak işleme” denir (Tokuz 2004:125).

Sahre hangi dilde?

Kökeni: “Seer” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “سحر” (sahar) kelimesi sabahın erken saatleri veya şafak anlamına gelir.

Sahre ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Bu bağlamda Sahara ismi doğrudan Kuran’da geçmemektedir. Öte yandan, derin anlamı ve güzelliğiyle Sahra isminin çocuklara verilmesinde dini bir engel bulunmamaktadır.

Şaki ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) tanımına göre “sâkî” kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup “içki servis eden veya dağıtan kişi” anlamına gelmektedir.

Sahra ismi ne anlama gelir?

Sahara ismi Arapça kökenli bir isimdir ve “çöl” anlamına gelir. Arapçada “Sahara” kelimesi genellikle çölleri ifade etmek için kullanılır. Bu bağlamda Sahara ismi geniş ve geniş alanları ifade eder.

Sahrud anlamı ne?

“Utların kralı” anlamına gelen šāh-rūd, 1860’larda Afgan rubāb’ından geliştirilen Kuzey Hindistan conch-sarod lavtasına adını vermiş olabilir. Ancak, çeşitli yazım biçimleriyle Farsça sarod kelimesi, çok daha uzun süredir lavta çalgılarını tanımlamak için kullanılmıştır ve genellikle “müzik” anlamına gelir. “Utların kralı” anlamına gelen šāh-rūd, 1860’larda Afgan rubāb’ından geliştirilen Kuzey Hindistan conch-sarod lavtasına adını vermiş olabilir. Ancak, çeşitli yazım biçimleriyle Farsça sarod kelimesi, çok daha uzun süredir lavta çalgılarını tanımlamak için kullanılmıştır ve genellikle “müzik” anlamına gelir.

Sahre alanı ne demek?

Gaziantep’te, havaların sıcak olduğu ilkbahar ve yaz aylarında, şehrin sıcağından ve gürültüsünden uzakta, doğayla baş başa kalmak amacıyla aile ve yakınlarla birlikte “sahre” adı verilen yemekli kıyı gezileri düzenleniyor.

Gaziantep Kürtçe ne demek?

Kısaca Antep’in adı Kürtçe’de Ayntab, Entab, Eyntab’dır. Dilok bir başka yerdir ve Kürtçesi Dolix / Dolixê’dir.

Gaziantep Kürt şehri mi?

Kentte yerli Türklerin yanı sıra, sanayi ve ticaret amacıyla güneydoğudaki kentlerden göç eden 450 bini aşkın Kürt de yaşıyor.

Gaziantep’te geline ne takılır?

Burada ne giyileceği, ne alınacağı konuşulur ve anlaşmaya varılır. Altın takılar Gaziantep’te çok önemlidir. Aile çok fakirse en az 2 çift (4 adet) bilezik gerekir. Ayrıca saat, yüzük ve küpeler vazgeçilmez eşyalardır.

Shazili ne demek?

Shazili, Shems Gıda’nın üç yıllık bir araştırma ve geliştirme çalışması sonucunda tüketicilere sunduğu hazır kahve ve sıcak içecek markasıdır. Marka, adını kahvenin mucidi olduğu söylenen Şeyh Şazeli’den almaktadır.

Esnaf sahresi ne demek?

Gaziantep’te baharın gelişiyle birlikte “Zanaatkarlar Günü” geleneği büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları’nın resmi tatil ilan etmesinin ardından zanaatkarlar kepenklerini kapatıp mesire alanlarında bir araya geliyor.

Şehime isminin anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre Şehime isminin anlamı: Akıllı, kurnaz.

Sahra ismi ne anlama gelir?

Sahara ismi Arapça kökenli bir isimdir ve “çöl” anlamına gelir. Arapçada “Sahara” kelimesi genellikle çölleri ifade etmek için kullanılır. Bu bağlamda Sahara ismi geniş ve geniş alanları ifade eder.

Sare anlamı ne demektir?

Sare kelimesi tam anlamıyla “temiz ve saf” anlamına gelir. Ayrıca “gerekli” anlamında da kullanılır. Bu isim bazen susuzluk, sıçrama veya zıplama anlamında kullanılır.

Şaziye ne anlama gelir?

Şaziye isminin kökeni Arapçadır. Bu isim Arapça köklerden türemiştir ve “mutluluk” ve “sevinç” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Escort